Budgetcoaching

Budgetcoaching is het begeleiden van de cliënt naar financiële zelfredzaamheid. Wij kunnen u bijvoorbeeld helpen met het opzetten van een deugdelijke thuisadministratie en het vinden van een goede balans tussen inkomsten en uitgaven. Uiteraard is ons streven er op gericht de zelfredzaamheid van onze cliënt zodanig te bevorderen dat hij of zij in staat is om de financiële zaken weer (gedeeltelijk) zelf te regelen. Budgetcoaching wordt vaak gecombineerd met budgetbeheer.

Voor wie is budgetcoaching?

Budgetcoaching is voor iedereen die wel wat hulp kan gebruiken bij het op orde brengen en/of houden van zijn financiën.

Hoe lang duurt budgetcoaching?

De duur van budgetcoaching is afhankelijk van de situatie. Het kan gaan om enkele gesprekken, maar ook om een langdurige begeleiding.

Hoe werken wij?

Wanneer u zich heeft aangemeld voor budgetcoaching maken wij met u een afspraak voor een adviesgesprek. Dit kan bij u thuis of bij ons op kantoor. Tijdens dit adviesgesprek brengen wij uw financiële situatie in kaart en brengen hier advies over uit. We kijken samen met u of u uw inkomsten kunt maximaliseren doordat u wellicht recht heeft op belastingteruggave, persoonlijke subsidie, toeslagen, vrijstellingen van belastingen en/of heffingen. Daarnaast kijken we of er bespaarmogelijkheden zijn, zodat u uw uitgaven kunt minimaliseren. Tevens kunt u ons tijdens dit gesprek natuurlijk uw vragen inzake uw financiële huishouding voorleggen. Indien er behoefte is aan één of meerdere vervolggesprekken dan is dat uiteraard mogelijk.

Wat kost budgetcoaching?

Dit kan sterk variëren afhankelijk van de door ons te verrichten werkzaamheden.